Floor Rusman in de NRC: “de afschaffing van de nacht toont de Nederlandse dominantie van de burgerman. De meerderheid wil hier vooral graag winkelen en uit eten kunnen; wat er na middernacht gebeurt zal ze een zorg zijn.”
De beeldende kunst sector is het braafste jongetje uit de klas. De theaterwereld heeft al eerder van zich doen spreken. Theatermakers hebben zich verenigd en voeren actie. Al op 29 juli 2020 demonstreerde De Creatieve Coalitie in Den Haag, versperden de aktievoerders op ludieke wijze minister Engelshoven de weg. Nu, anno 2022 beginnen ook de musea zich meer te roeren. Robbert Roos op FaceBook: “Ik ben twee jaar ontzettend trouw geweest aan het beleid. Alles gesteund, van intelligente lockdown tot vaccinaties tot booster. Maar die steun brokkelt bij mij af. Gesloten houden musea is een heel doelbewuste keuze. ‘Niet alles kan tegelijk’. En je ziet ze praten in de Trèves Zaal: ach, die musea, softe sector, die pikken dat wel. We zetten ze achterin de rij. Musea staan in zo ongeveer alle lijstjes bovenaan de ‘veilige’ ruimtes. Ze komen nauwelijks tot niet voor als ‘haard’. Het zijn ‘dòòrstroomlocaties’, niet anders dan Ikea of de Intratuin. Rutte liegt als hij stelt dat een zaal ‘risicovol’ is. Het is simpelweg niet uit te leggen.”
En de kunstenaarsverenigingen? De vereniging van beeldend kunstenaars? Waar staan zij? Wanneer laten zij iets van zich horen? Wanneer horen we Galerie de Ploegh over corona en de consequenties voor de uitvoerend kunstenaars. Wanneer de andere verenigingen?
Het is niet uit te leggen. Lokaal 4 sluit zich daarom graag aan bij de theatermensen.
ZONDAG 16 JANUARI 2022
EXPOSITIE LOKAAL 4

Haal de beeldende kunst van het slot!

Lokaal 4 is open van 12:00 tot 17:00 uur.
En natuurlijk kunt u zich laten knippen en scheren. Uw kapper is Ron Jagers. Hij heeft nog nooit een haardos geknipt. U heeft dus geen enkele garantie op de kwaliteit van het resultaat. Met een beetje mazzel loopt u als een Boris Johnson over straat. Maar geknipt en geschoren bent u! En het publiek heeft zich vermaakt.
In de tussentijd van het knippen kunt u de expositie bezoeken. Werk van de oude garde én van de jonge garde hangt aan de muren. En weet u wat? U kunt zelfs het werk aanschaffen. Hecht waarde aan het belang van de beeldende kunst.
De expositie omvat onder meer werk van Fons van den Boogaard, Anna Skubisz en Ron Jagers.