het expositielokaal

Het is me een grote eer om de preview
Circulations
aan te kondigen, een project van Francisca Kalmijn en Victor Dissel
van 29 mei tot en met 4 juli

Dit project is een samenwerking van Francisca Kalmijn en Victor Dissel. Moeder, beeldend kunstenaar en zoon, geluidskunstenaar. De samenwerking kwam twee jaar geleden tot stand. Victor deed onderzoek naar het werk van zijn moeder. Er volgde interessante gesprekken en ze besloten een link te leggen tussen het beeldende en het muzikale.
Victor reageert op een schilderij met een compositie. Het muzikale antwoord is weer voeding voor Francisca om te reageren. De start van een samenwerking.
Na inmiddels vier wisselwerkingen voelt de samenwerking voor beide bijna als een organische symbiose van vraag en antwoord. Waarbij elke uitkomst weer input is voor de volgende en alle ideeën en opvattingen door lopen in een oneindig creatief proces. De titel van dit project staat daarom symbool voor de circulariteit van de samenwerking, maar omarmt ook het idee dat alles in de natuur circulair is.

In juli opent de expositie ‘Onder de loep’ in de Elleboogkerk. ‘Onder de loep’ is een project van de StadsGalerij. Deze preview is daar onderdeel van. Wat een eer om dit project als preview in Lokaal 4 te hebben. De allereerste tentoonstelling in Lokaal was de eerste solo-tentoonstelling van Francisca Kalmijn. Lokaal sloot de deuren als galerie, maar nu, met deze preview opent Lokaal weer een toonzaal. Nog officieus, maar toch. De preview is een afsluiting en gelijktijdig de aankondiging van een nieuw begin.

Lokaal 4
Arnhemseweg 41
3817 CA Amersfoort

www.lokaal4.nl

De galerie Lokaal 4 kan maximaal 6 personen tegelijk ontvangen. U doet er verstandig aan om een reservering te doen via https://stadsgalerij.nl/reserveren-exposities/

De actuele openingstijden van de preview vindt u eveneens via het reserveringsadres bij de StadsGalerij.

Het expositielokaal heeft veel aandacht besteed aan kunstenaars uit het Oostelijke deel van Berlijn, kunstenaars met hun achtergrond in de DDR. De kunstenaars die in Lokaal 4 geëxposeerd hebben:
Annemieke Alberts, Marianne van Berlo, Nelle Boer, Betty Bosma, Margarethe Broers, Rik Bronkhorst, groepsexpositie LOMO, Birgit Busz, Henk Fakkeldij, Josien de Geus, Astrid Germo (Potsdam), Helma van Gorp, Emmy Gostelie, Jos Halewijn, Carla Hamer, Jutta Hellweg (Duitsland), Andreas Hoßfeld (Berlin), Yves Igielski, Ron Jagers (Berlin | Berlin), Francisca Kalmijn, Joke Kramer, Chris Kremberg (Berlin), Lothar Krone (Potsdam), Ruud Lanfermeijer, Couzijn van Leeuwen, Lichel, Berit Myrebøe (Berlin), Gisela Neumann (Berlin), Marjan van Nus, Eline Peek, Clara van der Put, Andreas Schiller (Berlin), Susanne Schleyer (Berlin), Nicola Schaller (berlin), Ella Steemeijer, Antje Taubert (Berlin), Suzanne Vos, Marika Voß (Berlin), Carsten Weitzmann (Berlin), Kathe Wenzel (Berlin),.

Op dit moment wordt het expositielokaal gebruikt als toonzaal voor het werk van Ron Jagers. Voor een indruk van zijn werk gaat u naar www.ronjagers.nl

Wilt u een afspraak om de toonzaal te bezoeken?
Stuurt u dan een mail naar ron [ @ ] ronjagers.nl

l